سلام علیکم ، شب چهار شنبه ی شما بخیر ( ساعت 19 و 19 دقیقه )
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ ، یس ، وَالْقُرْآنِ الْحَکِیمِ ، ... .
زبان علم و دانش گفتیم یه حرفیه که اخیرا زده می شود ، و مقصود همان منطق است که سابقه ماقبل اسلام دارد ، اسلامی آخرین پیامبرش ، همچنین ماقبل اسلامی که پیامبرش حضرت عیسی علیه السلام است .
هرچند به منطق قدیم زبان علم و دانش گفته نشده باشد یا به این عنوان شایع نشده باشد و برزبانها نیفتاده باشد ، ولی بعنوان مثلا قانون علم و دانش گفته شده ، همچنانکه منطق جدید را ، و دیگر روشهای آمده در علم یا دانش ! متدولوژی یعنی سبک و روش شناسی را هم ، قانون علم و دانش می گویند .
یعنی چه ؟ یعنی برای دانستن یه راه و روشی گذاشته شده که از آن راه و روش به علم و دانش می توان رسید ، و این حرف در همهی علوم و دانشهای امروزی هم زده می شود .
بعنوان مثال علم و دانش فقه هم راه وروشی برای خودش دارد که به آن اصول فقه می گویند ، ولی ...
اجازه بفرمایین مرخص شیم ، برمی گردیم ان شاءالله ، آخه صدامون کردن ...
بله می گفتیم که علوم و دانشهای امروزی براخودشون راه و روش دارن ، و بعنوان مثالم علم و دانش فقه را گفتیم که اصول فقه داره ، ولی مثلا همین علم و دانش فقه ، اصول فقهش نیز راه و روش داره ! در حالیکه علم ودانش ریاضی اینگونه نیس ! بلکه مثل فلسفه هس ، حالا چرا ؟ بمونه ، ولی اینارو گفتیم که اینکه میگن زبان علم و دانش مقصودشون مثل زبان اختصاصی علم و دانش فقه نیس ، اگرم باشه ، یعنی به این زبونای اختصاصی هم زبان علم و دانش گفته بشه ، زبان علم و دانشی است نه زبان علم و دانش .
البته گفتیم که درمیان فلسفه و ریاضی با دیگر علوم و دانش فرق دارن ، چرا ؟
برمی گردیم ان شاءالله
نکته دیگه که در زبان علم و دانش گفتنیه اینه که همونطور که بعضی زبان دین که میگن منظورشون زبان عربیست ، بعضی و تقریبا اکثرا زبان بین المللی انگیسی را زبان علم و دانش می دونن ، در حالیکه همین اخیرا مقام معظم رهبری فرمودن که دنبال این باشیم زبان فارسی جایگزین زبان انگلیسی بشه ، این یعنی اگر زبان انگلیسی زبان علم و دانش باشه که نمیشه زبان دیگه ای جاشو بگیره ، پس مقصودمون در بحث از زبان علم و دانش زبان فارسی ، عربی و مثلا انگلیسی نیس ، بلکه یه چیزی مثل اصول فقه علم و دانش فقه ، ولی اختصاص به علم و دانشی نداره بلکه زبان حتی اصول فقه علم و دانش فقه حتی شیعه هم هست !
البته میگن که هس ، همچناکه میگن زبان فکر و اندیشه ، عقل و خردم هس ، همینطور زبون ذهن که فارس و عرب و انگلیسی نداره ، واز جمله زبان حافظه که اینم نه تنها فارسی و عربی و انگلیسی نداره بلکه دینی و بی دینی هم نداره !
یعنی چی زبان حافظه ؟ میگن یعنی اطلاعاتو با این زبان و الفبای آن حفظ و نگهداری می کنیم ، بعدشم مدیریتش ، قبلشم جمع آوریش در حافظه ! آخه گردآوری و بقول قرآن العظیم : " اقرا" ، فرق داره با حفظ و نگهداری و مقدم بر اونه ، هرچند نقطه ی آغاز و پایان گردآوری ، و به اصطلاح الخوارزمی یا الگوریتمش حافظه باشد که در مباحث قبلی به آن اشاره کردیم .
آنجا که علاوه بر گردآوری قلب و دل ، گفتیم ماحصل کار فکرو عقل یا اندیشه و خرد هم به حافظه سپرده می شود .
یعنی حتی حکم و دستور عقل و خرد حکیم و فرمانروا هم سرانجامش محفوظ شدنست مثل سرآغازش ! مثل الخوارمی و الگوریتم قلب و دل ! تا فرصتی دیگر و بازگشتی دیگر ان شاءالله تعالی فعلا شب بخیر .